Apabila anda mula menternak kambing, perkara yang tak dapat dielakkan oleh semua penternak ialah serangan penyakit.

Kambing Sakit, Tapi Tak Tahu Nak Rawat?

Rawatan awal kepada kambing dapat menyelamatkan mereka daripada menjadi lebih teruk. Tapi sayang, kerana masih ramai penternak yang kurang mahir dalam merawat panyakit ternakan mereka.

Kesannya, kambing yang ada harapan sembuh terus jatuh sakit kerana kelewatan dalam pemberian rawatan.

Usah Risau Lagi!

Atas permasalahan tersebut, saya daripada Team Ternakan Kambing telah menghasilkan satu buku khas kaedah rawatan penyakit kambing.

Apa Kandungan eBook Ini?

Buku ini menekankan cara rawatan penyakit yang kerap dihidapi oleh kambing ternakan. Dengan adanya panduan rawatan ini, saya berharap sedikit sebanyak dapat membantu para penternak dalam mengubati kambing-kambing mereka.

Salah Satu Penyakit Kambing.

Penyakit mata adalah penyakit yang kerap berlaku pada kambing. Faktor penyumbang berlakunya gejala penyakit ini adalah disebabkan oleh keadaan cuaca yang kurang baik.

Ketika itulah daya tahan penyakit mulai menurun dan mudah sekali untuk kambing terkena penyakit ini. Tanda-tanda awal untuk mengesan penyakit ini adalah dengan mata kambing mulai berair.

Jika lambat dirawat, mata kambing akan menghasilkan lapisan memutih dan boleh menjadi buta. Kesan buruk buta menyebabkan kambing hilang selera makan lalu menyebabkan badan kambing semakin kurus.

Bagaimana nak bagi rawatan?

Itu saya terangkan secara terperinci dalam ebook Rawatan Penyakit Kambing ini.

Percuma Je!

Sila masukkan nama dan emel anda untuk download ebook ini secara percuma.